NEPI intenţionează să construiască aici un nou parc de retail. Proiectul va intra în concurenţă cu River Plaza Mall al portughezilor de la Sonae Sierra şi cu Winmarkt al grupului italian IGD.

„Preţul convenit este similar cu al celorlalte terenuri pe care le-am achiziţionat. Din perspectiva noastră, terenurile din oraşele secundare ar trebui să aibă cam acelaşi preţ, deoarece chiriaşii sunt dispuşi să plătească chirii similare. Costul de construcţie fiind aproximativ la fel, nu pot fi fluctuaţii prea mari la preţul terenului“, a declarat pentru Capital Alex Morar, CEO-ul NEPI.

Terenul cumpărat de NEPI face parte dintr-un lot mai mare, de 22,5 hectare, pe care BelRom l-a cumpărat în 2009 de la omul de afaceri Viorel Cataramă pentru circa 23 mil. euro. Preţul actual de vânzare a proprietăţii poate fi estimat la sub 100 euro/mp, potrivit informaţiilor din piaţă.

NEPI a cumpărat până acum de la acţionarii BelRom parcurile de retail din Brăila şi Drobeta-Turnu Severin.

În 2011, acţionarii BelRom s-au împărţit în două grupuri, separându-şi proprietăţile. Echipa formată din Steven Van Den Bossche şi Kris Carton a păstrat parcurile de retail din Bacău şi Focşani (aflate acum în insolvenţă) şi terenurile din Craiova (pe care a fost construit Electroputere Parc – aflat şi el în insolvenţă), Deva şi Râmnicu Vâlcea. De cealaltă parte, grupul condus de Carl Decoopman a rămas cu Severin Shopping Center (vândut în 2013 către NEPI) şi cu terenurile din Botoşani (pe care în 2011 a fost inaugurat un centru comercial), Piatra-Neamţ şi Roman.

Înainte de a-şi separa activitatea, BelRom a dezvoltat trei parcuri de retail în Sibiu, Târgu Mureş şi Brăila, pe care le-au vândut cu peste 230 mil. euro.

NEPI este cel mai mare proprietar de spaţii comerciale moderne din ţară, cu un portofoliu evaluat la aproape 2 mld. euro.

Citiţi în revista Capital care va apărea pe piaţă luni 2 noiembrie un interviu cu Alex Morar, CEO-ul NEPI, despre planurile de expansiune locală şi regională ale fondului de investiţii.