Mihai Mărgineanu trăiește de 12 ani atât în Spania, cât și în România, iar Ionuț Cristache a vrut să afle mai multe detalii despre diferențele dintre alte țări europene și România.

„Tu trăiești între două lumi: realitatea românească și realitatea spaniolă de ceva ani. Ești și acolo verile, iernile. Ce înseamnă o țară ca afară? Ce ai aduce din Spania în România ce ți se pare disfuncțional aici și firesc acolo?”, a fost întrebarea pusă de Cristache.

În acest sens, Mărgineanu susține că neîncrederea este și ea esențială, însă ce este mai deranjant este faptul că, spre deosebire de alte țări europene, în România, în special în București, nu s-a mai făcut absolut nimic în ultimii 30 de ani.

„Neîncrederea joacă un rol foarte important. Ce mă deranjează pe mine și nu se poate face nimic aici niciodată este nepăsarea autorităților față de problema cetățeanului. Problema cetățeanului este aia de la ghișeu până aia când se duce acasă până la serviciu.

Diferența dintre România și alte țări europene

Dacă tu de la serviciu te duci pe aceeași stradă de 30 de ani și ai un ambuteiaj de jumătate de oră e o problemă. O problemă care trebuie rezolvată de autorități. Autoritățile care pot rezolva această situație sunt poliția și primăriile. Ne afectează viața. Ne petrecem ore în șir o săptămână, o zi în săptămână în trafic.

În loc să muncim, să facem treabă să plătim bani la stat făcând treabă, eu trebuie să o petrec timp în mașină pentru că anumite zone sunt infecte de 30 de ani, de 50 de ani și primăria nu face nimic. Și dacă îi întrebi: ”Nu avem ce să facem, că nu e la noi””, a spus Mihai Mărgineanu.

Întrebat ce nemulțumiri directe are la adresa lui Nicușor Dan, acesta susține că este sătul de toate anunțurile referitoare la rețeaua de termoficare și că mai degrabă ar trebui făcute anumite modificări care să se resimtă în rândul bucureștenilor, în special pentru cei care petrec nenumărate ore în trafic.

„Faptul că nu a reformat primăria, a reformat funcționarii din primărie și toată reforma asta o să dureze patru ani când or să vină alegerile și nu o să mai voteze nimeni. Nu mă interesează anunțurile că se vor reface 400 de metri de țeavă.

Mă interesează că pe Barbu Văcărescu oamenii parchează încă în fața mall-ului Promenada, unde sunt 658.000 de locuri de parcare goale, că nu intră nimeni să parcheze acolo și nu vine nimeni să scoată mașinile alea de acolo.

Mihai Mărgineanu, despre problemele reale din București

Mă deranjează că tramvaiul ăla nu funcționează, deşi şina aia e pusă de 10 ani. Lucrurile astea care se văd fă-le pe astea întâi și după aia du-te și fă astfel încât ăia de la primărie care stau degeaba și la 3 jumate sparg ușa”, a mai adăugat acesta.

Mihai Mărgineanu a vorbit și despre Parcul Herăstrău din nordul Capitalei. El susține că nu a mai văzut nicăieri o situație similară.

„Eu alerg seara în Herăstrău. Deci nu se poate să ai două terase. Una aici și una aici, care asta să dea muzică ca la festivalul Neversea și asta să dea muzică ca la festivalul Neversea cu șase boxe.

Berăria H avea concert live, nu se auzea nimic. La terasa de la Loft și la terasa de la Bistro, eu nu știu cum oamenii ăia stau acolo pentru că ți se dizloca diafragma de la plămâni”, a mai adăugat acesta.