Mass media au prezentat luni o hârtie scrisă de mână, prin care se încerca creionarea unui viitor guvern PNL. Hârtia ar fi fost scrisă chiar de viitorul prim-ministru al acestui guvern pe hârtie, Ludovic Orban.

Pentru a determina care este veridicitatea documentului, Capital a luat legătura cu președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta ne-a declarat, în exclusivitate, că documentul este un fals și o intoxicare:

”Este o minciună. Uitați-vă acolo, că e o nebunie: atât USR cât și UDMR au spus că nu vor să intre la guvernare, dar apar cu nume de miniștri. E o aiureală.

Eu am anunțat că viziunea noastră pentru un guvern este de maxim 15-16 ministere, or acolo sunt o căruță de ministere. Sunt niște aberații scrie de unii, care au scris ei cu mâna ca să pară credibile.

E un fake care nu are nicio legătură cu realitatea. Noi am anunțat și ieri că până poimâine vrem finalizarea tuturor discuțiilor și strângerea tuturor semnăturilor pentru moțiunea de cenzură.

Când vom avea ceva de anunțat, vom anunța public. Apariția acestui fale news evident că încearcă să arunce o umbră asupra negocierilor pe moțiune, prin care încercăm să maximizăm numărul de semnatari.

Orice formulă de guvern PNL se va stabili după căderea guvernului Dăncilă și se va face prin negocierile pe care le declanșează Președintele. Vom vedea atunci exact la ce se va ajunge.

Prima noastră preferință o reprezintă însă anticipatele și am anunțat până acum public de o sută de ori subiectul ăsta. În concluzie, nici nu se pune problema unei liste, astea sunt doar intoxicări menite să ridice probleme în negocierile pentru strângerea de semnături, pentru moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, în exclusivitate pentru Capital.