În anul 2013, Cristina Țopescu s-a înscris în PSD. La acel moment președintele partidului era Victor Ponta, iar liderul organizației de femei era Rovana Plumb. Președinte executiv, cu mare influență era Liviu Dragnea.

Cristina Țopescu visa să schimbe lumea, să scrie legi care să ajute animalele, oamenii, să restabilească firescul într-o Românie în care se promovează de ani de zile prostia și incompetența în funcții publice. Visa…

I-a ajutat pe cei din PSD enorm, în special pe doamne, care au beneficiat de experiența ei în comunicare. A dat mult Cristina Țopescu către PSD și a primit înapoi multă amărăciune. I se promisese că va fi pe listele social democraților și că va ajunge eurodeputat să reprezinte România cu onoare. Dar toate acele femei pe care ea le ajutase i-au întors spatele și au mințit-o. Povestea aceasta o știu mulți. A spus-o și celebrul medic Monica Pop, la Pro Tv.

În 2014, PSD a ales să le trimită în Parlamentul European pe Corina Crețu, Daciana Sârbu, Maria Grapini, Viorica Dăncilă și Claudia Țapardel. Au avut 16 mandate, dar Cristina Țopescu nu și-a găsit un loc pe liste, deși Victor Ponta anunțase cu surle și trâmbițe intarea ei în partid. Liviu Dragnea s-ar fi opus. Pentru promovarea Vioricăi Dăncilă.

Ce rușine, doamnelor și domnilor politicieni! Cât de josnic și degradant. Să trimiți în Parlamentul European persoane care nu se pot exprima în limba română și să-ți bați joc de o minte atât de complexă și de un suflet atât de curat. Dar de aceea România este privită cu dezgust de alți lideri politici. Pentru că unii dintre cei care ne reprezintă sunt în acest fel.

Cristina Țopescu a postat și ea despre gafele Vioricăi Dăncilă, premierul care ne-a făcut de râs în întreaga lume de nenumărate ori, garantată Liviu Dragnea și desigur toată armata penibilă, care s-a aliniat în spatele ei.

Ce spunea Cristina Țopescu despre Viorica Dăncilă

„O ofertă, cât se poate de serioasă, pentru doamna Dăncilă. Mă ofer să o învăț pe doamna premier să-și citească discursurile corect, i le pot corecta (sunt filolog) și cunosc și terminologia politică, fac asta de vreo 20 de ani. Îi pot explica sensul cuvintelor pe care nu le cunoaște, îi pot construi fraze mai simple, dar logice și coerente, o pot ajuta să frazeze corect, să pronunțe corect, să citească mai puțin robotic și o mai pot scoate și din limba de lemn. Am răbdare, fac orice ca să nu ne facem de râs în astea 6 luni, în fața întregii Europe. Aș  face-o pro bono, că dacă accept să fiu retribuită, o să ziceți că m-a plătit PSD. Vorbesc serios, doamna premier, vă pot ajuta, mi-aș ajuta țara, în fond!

Exclus, însă, știu că domnul Dragnea și alții de pe-acolo nu vă vor da verde să lucrați cu mine, nu sunt percepută ca o admiratoare a ce face acum PSD. Dar eu, dragă PSD-ule, m-am oferit, nu vrei, nici nu știi ce pierzi. (asta apropo de umor și puțină autoironie, cu care, din când în când, câte un discurs ar putea fi pigmentat, sunt rețete care nu prea dau greș. Sigur, contează temele, locul, evenimentul, auditoriul, dar, într-o măsură mai mică sau mai mare, o tușă de umor se pretează cam peste tot. Deci, doamna Dăncilă, mă ofer să vă ajut pro bono, pentru o mai bună imagine a țării, o țară care e și a mea, dar și a dvs. și e și a românilor, care ar aprecia să vă doriți să nu mai greșiți când ne reprezentați țara, deci pe noi toți”, este textul postat pe pagina de Facebook a cunoscutei jurnaliste.

Un alt om cu greutate a mințit-o pe Cristina Țopescu

Tot Monica Pop a povestit că prietena ei, Cristina Țopescu a suferit multe dezamăgiri de-a lungul timpului. Un om cu mare greutate îi promisese un job, iar jurnalista l-a tot așteptat. A refuzat altele, fiind convinsă că va primi postul promis, dar acel om nu a mai sunat-o niciodată. Și această scenă s-a repetat de mai multe ori.

Povestea Cristinei Țopescu este cea a unei femei puternice și frumoase, extrem de inteligente, cu o cultură excepțională, cu un suflet cald și bun și care a fost atât de des dezamăgită de oameni, încât a ales să dăruiască mare parte din iubirea ei imensă necuvântătoarelor. Încerca să-i salveze pe toți, suferea pentru fiecare și visa să se retragă undeva în Ardeal, să-și cumpere un teren, unde să-și ia prietenii patrupezi alături de ea și să se bucure de liniște. Urma să înceapă acum un job la ministerul Sănătății, iar lucrurile păreau să se așeze. Din păcate, Dumnezeu a mai avut nevoie de un înger la cer.

Rămas bun, Cristina Țopescu!