Criminalul avea cazier în Olanda și făcuse închisoare pentru viol și agresiune sexuale. De asemenea fusese internat în spital, iar una din fostele sale iubite confirmă că acesta era un bărbat agresiv.

Capital a vorbit cu unul dintre apropiații acestuia, care i-a și găsit un job de altfel. Jeroen F. susține că știa că Joop avea probleme penale, dar că se întâmplase în urmă cu mult timp, așa că nu i-a fost dificil să-i găsească un loc de muncă în Olanda la momentul respectiv.” Lucra în IT, iar acum era mai mult freelancer. Nu am mai vorbit de mult timp. Nu-mi vine să cred. Sunt șocat”, spune acesta.

Jeroen susține că pedofilul părea că și-a învățat lecția și a fost șocat când a aflat despre ororile pe care le-a comis. Reprezentanta fiicei asasinului a luat de asemenea legătura cu Capital și a solcitat presei din România să nu mai furnizeze informații sau fotografii cu copila întrucât aceasta a fost contactată deja de mai mulți oameni pe rețelele de socializare și traversează o perioadă extrem de dificilă.

„Încercăm să o protejăm. Ea nu are nicio vină”, a transmis reprezentanta fetei lui Joop Visscher.