Miercuri dimineața, mai mulți colegi din presă m-au sunat să mă întrebe dacă am luat parte la „întâlnirea operativă cu tema VALIZA”, care a avut loc marți seara. Inițial am crezut că este o glumă și că-mi joacă cineva vreo festă, dar când am văzut că zvonurile iau amploare și că devin personaj într-o comedie cu spioni, m-am gândit să investighez situația totuși. Marți seara, sărbătoream cu colegii de la Capital recordul înregistrat de peste 3 milioane de unici pe lună și ne bucuram împreună că ziua de 6 noiembrie a fost cea mai prolifică din istoria portalului de până acum: 369.356 unici. Așadar dezmint această informație amuzantă cum că aș fi fost prezentă la vreun eveniment cu VALIZE. Eram de serviciu pe site.

Antena 3 scrie: „Marți seară a avut loc o întâlnire operativă pentru a analiza eșecul ”Valiza”, la care au participat oameni aleși din structurile instituțiilor de forță, dar și politicieni. Mai multe persoane au fost prezente și din ministerul de Interne. În cadrul întâlnirii s-au făcut și planuri de viitor”.

Deci teoretic, aici trebuia să fiu și eu, doar că nu eram. Dar m-am interesat totuși unde trebuia să fiu, ca să văd măcar dacă eram importantă și dacă pot măcar să mă dau mare. Doar că ce să vezi? Fabuloasa întâlnirea operativă și marele complot național VALIZA era de fapt o banală reuniune de „un mic și-o bere”, cu ocazia zilei de nume a lui Gabriel Vlase, directorul SIE. Culmea fără valize și fără gogoși, dar cu mici și povești din copilărie.

Și iată cum se transformă o șprițuială clasică într-un complot caraghios cu VALIZE. Așadar după episodul „asasinii lui Dragnea din Brazilia”, care-i fac semne la gât cu degetul, urmează spionii care fac planuri cu mici și bere să-i pună lui Dragnea o piuneză pe scaun, doar, doar s-o ridica de acolo.

Când teoria conspirației îți întunecă rațiunea și începi să uiți că totuși nu joci un rol într-un serial american, ci unul în viața de zi cu zi.