Gulesci a primit un mandat de 4 ani la conducerea operaţiunilor locale ale grupului turc.
În vârstă de 49 de ani, Mehmet Gulesci (foto) a ocupat funcţia de director executiv al Finansbank până la sfârşitul lui 2009, anterior ocupase funcţia de vicepreşedinte executiv şi director financiar al acestui grupului. Între 1984 şi 1996 a lucrat în compania de audit Ernst & Young în Turcia şi Boston.  În prezent mai ocupă funcţia de director finciar al grupului Fiba, un conglomerat din care face parte atât Credit Europe Bank, cât şi Anchor Grup.
Anul trecut turcii de la Anchor au suferit o lovitură puternică la nivel de conducere, după ce patru oameni din consiliul director au părăsit compania. Preşedintele companiei, Tunc Capa a deschis valul de demisii, urmat de directorul executiv Ibrahim Paksoy, de directorul de investiţii Ali Capa şi ultimul plecat Radu Tănăsescu, care a coordonat activitatea operaţională a grupului.
Compania intrată pe piaţă în 1997 deţine un portofoliu de terenuri în suprafaţă totală de două milioane de metri pătraţi, localizate, în principal, în Bucureşti şi împrejurimi. Bucureşti Mall din Vitan este primul proiect dezvoltat de turci în România şi primul centru comercial modern de pe piaţa locală.