De aici, doar un pas până la o telenovelă, care deja a ajuns la episodul 3. Cea mai importantă vedetă a canalului de știri și patronul nu-și vorbesc direct, ci doar prin rețelele de socializare și presă. Ambii își trimit mesaje cu subînțeles, dar niciunul nu a intrat încă în profunzimi, semn că ambele părți sunt dispuse să găsească o soluție de mijloc.

De ce l-a dat Cozmin Gușă afară pe Oreste de la Realitatea Tv totuși? Ei bine, conform unor surse media, se pare că motivul este unul cât de poate de întemeiat. Jurnalistul nu ar fi renunțat la vechile metehne. În plin scandal VALIZA, la Realitatea Tv, prin bunăvoința lui Oreste și-a făcut apariția fostul senator de Tulcea, Traian Rece, care dorea să explice că niște terenuri din Deltă, care aparțin statului român, sunt de fapt ale lui.

“Fostul senator PSDR Traian Rece, proprietarul Agrodelta Sireasa, folosește contextul actual politic pentru a denatura adevărul în legătură cu legalitatea dreptului de posesie asupra 11.000 hectare de  teren din Delta Dunării. Situația reală a proprietății acelui teren este cu totul alta decât cea prezentată duminică seara, la postul Realitatea TV, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan”, a fost dreptul la replică transmis postului de către Consiliul Județean Tulcea, după ce pe 5 noiembrie Oreste în loc să insiste pe subiectul VALIZA, așa cum toată lumea o făcea, a decis să prezinte cazul Traian Rece.

În trecut, Elena Udrea l-a acuzat pe acesta că i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru niște documente legate de afacerile lui Dan Voiculescu. De asemenea, în timpul campaniei pentru alegerile locale, într-un mod surprinzător, Oreste milita pentru “independentul” Ștefan Florescu, care a cheltuit sume exorbitante în campanie pentru a primi susținere în media.

Interesant este de ce a acceptat Rareș Bogdan subiectul. Într-adevăr este cea mai cunoscută vedetă a postului și reușește audiențe impresionante. Însă chiar se impunea subiectul Traian Rece la Jocuri de Putere în plin scandal Valiza? O întrebare care naște multe controverse.

Între timp, războiul declarațiilor continuă și dacă  Rareș Bogdan transmite că el nu e singur, Denise Rifai îi amintește că nu el este Realitatea, iar Cozmin Gușă că el este cel care l-a creat. Cei doi se știu de 20 de ani și pe ambii îi leagă afaceri cu multe zero-uri.

 

Oricum ar fi, din acest scandal, chiar dacă Rareș Bogdan ar putea ieși eroul care nu-și trădează prietenii, rămâne întrebarea de ce a acceptat discuția despre Traian Rece, dar în trecut a refuzat să discute despre abuzurile lui Adrian Țuțuianu, de exemplu? Sunt oare jurnaliștii atât de integri precum pozează la televizor? Poate că da, poate că nu. Rămâne să așteptăm episoadele următoare pentru a ne elucida.

Conform unor surse media, Cozmin Gușă ar dori să-l readucă pe Rareș Bogdan la Realitatea Tv, însă ar avea și un plan de rezervă. “O să apară el mult mai des. Ne-am gândit că ar putea să vină el în locul lui Rareș, dar este prea mult plecat. Oricum are variante să suplinească golul în cazul în care s-ar ajunge la o despărțire. La Digi, oricum Rareș Bogdan n-ar mai avea aceeași libertate, dacă merge. Cu Teszari nu e de joacă și nu e prietenul lui”, a declarat o sursă pentru Capital.