Însă foarte puțini cumpărători își pun cu adevărat problema asta și aleg puiul cel mai convenabil la preț. Este foarte probabil ca această pasăre să fie îndopată cu antibiotic, să nu fi văzut niciodată lumina soarelui și să fi crescut precum Făt-Frumos într-o lună, cât alții în 6 luni.

„Se întâmplă tocmai în zonele cele mai aglomerate, pentru ca păsările să nu se îmbolnăvească unele de la altele, preferi să le tratezi în mod nejustificat și incorect cu antibiotice. Sigur, cu tratamente hormonale e și mai gravă situația. Pentru că dacă folosim tratamente hormonale e clar că puiul va crește mai repede. Dar acei hormoni se vor regăsi în noi.”, a explicat dr. Radu Țincu, șeful secției de Toxicologie de la Floreasca, invitat în podcastul „România lui Cristache.”

Pubertate forțată cauzată de hormonii din carnea de pui

„Dacă vorbim de copii, acești hormoni vor produce disfuncții hormonale care vor accelera dezvoltarea copiilor. Și, sigur, fără să acuzăm pe nimeni, ne uităm și vedem că în ultimii 10-15 ani, pubertatea se instalează mult mai devreme, ceea ce ne arată că dincolo de evoluția genetică a speciei umane există cel mai probabil o stimulare cu tot felul de hormoni exteriori care duc la aceste procese premature.”, arată medicul, care vorbește și despre efectul mai grav pe care consumul constant de carne de pui tratat cu hormoni îl are asupra adulților.

„La persoanele adulte, apariția unor forme de cancer, în special, în zona glandelor care sunt reglate de hormoni sexuali. Discutăm de cancerul de sân, de cancerul ovarian, de cancerul de prostată sau testicular, sunt forme de cancer care pot fi stimulate de expunerea la diferiți hormoni din mediul exterior.”, a explicat dr. Radu Țincu.

De ce NU trebuie să mâncați zilnic ouă!

„Nu este bine să mâncăm ou în fiecare zi, recomandarea e să mâncăm undeva de 3 ori pe săptămână. Ele aduc, într-adevăr, foarte multe principii alimentare, dar conțin și colesterol. Dacă le mai și prăjim, vom avea și neajunsurile uleiului și grăsimilor pe care le folosim acolo. Putem să mâncăm undeva la 4-6 ouă pe săptămână, dar v-am zis, nu zilnic. Ce facem zilnic în mod repetat suprasaturează și căile metabolice.”, a mai spus medicul.

Urmăriți întreaga ediție la podcastul „România lui Cristache” pe canalul de YouTube EVZ Capital.