Examen Rezidențiat 2020. Înghesuială mare la Romexpo. Mii de candidați susțin testările duminică

Peste 2000 de persoane așteptau înainte de ora 9 să intre în incinta Romexpo pentru a susține concursul. La fața locului erau jandarmi care încercau să asigure respectarea măsurilor de distanțare. Concursul a început la ora 9, se desfășoară timp de patru ore.

200 de întrebări tip grilă

Cele 200 de întrebări vor fi tip grilă și vor fi admiși cei care răspund corect la 60% dintre ele.

Un record de candidați se înregistrează pentru cele 7.061 de locuri și posturi scoase la concurs la Rezidenţiat. Concursul are loc în data de 15 noiembrie și se desfășoară în cele 6 centre universitare tradiționale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

În sesiunea din 2020, se înregistrează un număr record de candidați, respectiv 11.948 (6396 medicină, 3008 medicină dentară, farmacie 2544) care vor concura pe un număr de 7061 locuri și posturi scoase pe cele trei domenii de pregătire astfel: 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Cifra de școlarizare, suplimentată în 2020

În sesiunea 2020, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2.

Totodată în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Examen Rezidențiat 2020. Înghesuială mare la Romexpo. Mii de candidați susțin testările duminică