Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, a încercat să blocheze reînhumarea bunicului său în Necropola Regală, relatează Antena 3. Sicriul Regelui Carol a fost scos sâmbătă din cripta în care a stat timp de 16 ani şi urmează să fie mutat alături de mormintele Regelui Mihai şi Reginei Ana.

Paul Lambrino este supărat că nu a fost consultat şi a făcut chiar şi o cerere la Patriarhie pentru anularea avizului de reînhumare. „A se opune sau a comenta un act firesc de mutare a sicriului cu oseminte unui rege al României în necropola regală, este o atitudine nejustificată. Nu cred că trebuie să se consume asemenea acte de contestare şi disputa creată până acum a fost una total artificială. Osemintele regelul Carol al II-leau au fost aşezate cu titlul strict provizoriu în 2003 într-o capela a mănăstirii Curtea de Argeş pentru ca nu exista atunci un alt loc pentru ele”, a spus Vasile Bănescu la Antena 3.

În ciuda opoziției lui Paul Lambrino, sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, MS Margareta , va fi reprezentată la ceremonia funerară de principele Radu. De asemenea, vor lua parte principesa Sofia şi principesa Maria. Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală şi se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Îşi vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum şi cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 „Posada” din Curtea de Argeş.