‘Ţara se confruntă cu pericole de care, din nefericire, nu este conştientă, deoarece o mare parte dintre reprezentanţii scenei politice şi dintre formatorii de opinie au decis să adopte regula ‘cărţilor de joc ascunse’. Acest fenomen are drept consecinţă modificarea şi chiar inversarea totală a realităţii, iar – ca urmare – poporul ajunge să reacţioneze în mod greşit la probleme enunţate în mod eronat, ignorând chestiuni urgente care decurg din corelarea forţelor economice şi politice dar şi din evenimentele care se desfăşoară la nivel european şi internaţional’, arată ministrul grec de Finanţe.

‘Dacă într-adevăr societatea greacă nu poate să facă diferenţa dintre confruntările înregistrate între partidele politice şi respectul faţă de valorile istoriei naţionale şi faţă de afirmaţiile reprezentanţilor societăţii civile elene, atunci nu cred că se pot înregistra succese notabile la nivelul politicii economice’, a mai afirmat ministrul elen de Finanţe.

Evangelos Venizelos a subliniat, totodată, că ‘nimeni nu are dreptul să prezinte lucrurile într-un mod mai frumos sau, dimpotrivă, mai urât faţă de cum sunt ele în viaţa de zi cu zi. Realitatea trebuie spusă pe de-a întregul şi într-un mod cât mai corect. Adevărul doare, însă reprezintă singura bază sigură pentru viitorul ţării şi pentru recuperarea timpului şi poziţiei pe scena internaţională, elemente pe care le-am pierdut în ultima vreme’