Grupul Eureko, actionarul majoritar al companiei Interamerican Romania si a primului spital privat, Euroclinic, a inregistrat in 2006 prime brute subscrise in valoare de 14,3 miliarde de euro la nivel mondial, in crestere cu 117% fata de 2005, si un profit net de 985 de milioane de dolari, in crestere cu 40% fata de 2005, informeaz un comunicat al companiei. 

“2006 a fost anul transformarilor, principalul eveniment fiind fuziunea dintre Achmea si Interpolis care  s-a realizat rapid si eficient. Achmea este acum asiguratorul nr. 1 pe piata din Olanda, cu un portofoliu de invidiat si echilibrat” a declarat Maarten Dijkshoorn, CEO Eureko. “Situandu-ne, in prezent, printre liderii pietei din Olanda, este timpul sa ne concentram pe strategia viitoare a Eureko. Principala noastra tinta este de a obtine pozitii de top pe pietele importante din Europa”, a aduagat Maarten Dijkshoorn.  

In Slovacia, Romania si Cipru, primele brute subscrise pe categoria asigurarilor de viata, acumulate de catre companiile prin care Eureko opereaza in aceste piete, au crescut cu 40%, atingand cifra de 40 milioane de euro. 

Pe categoria asigurarilor de viata, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 59%, la 4,5 miliarde de euro, rezultate datorate, in principal, fuziunii cu Interpolis. Grupul Eureko a inregistrat cea mai mare crestere pe segmentul asigurarilor de sanatate, respectiv 242%, volumul primelor brute subscrise atingand valoarea de 7,2 miliarde de euro. Potrivit companiei, rezultatele se datoreaza, in principal, introducerii noului sistem de asigurari de sanatate in Olanda si potentialului de crestere oferit de piata slovaca prin procesul de reforma. Categoria asigurarilor generale a crescut cu 58%, de la 1,7 miliarde euro in 2005 la 2,7 miliarde euro, in principal datorita fuziunii cu Interpolis. Recent, Eureko a incheiat un contract cu subsidiara Garanti Bank din Turcia prin care a achizitionat 80% si respectiv 15% din divizia de asigurari de viata si cea de non-viata a bancii. 

Interamerican este membra a concernului european Eureko si este prezenta in peste 10 tari europene. Eureko este unul dintre principalele grupuri financiare din Europa, principala sa activitate desfasurandu-se in domeniul asigurarilor.

 

Sursa: Capital 19 Aprilie 2007