Eugen Tomac a fost reales președintele PMP

Eugen Tomac a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) de cei 708 delegaţi cu drept de vot participanţi la Congresul Extraordinar al partidului respectiv, organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului. Eugen Tomac a obţinut 705 de voturi PRO, un vot CONTRA, iar două voturi au fost anulate, conform rezultatelor anunţate de organizatorii alegerilor.

Eugen Tomac a mulţumit pentru votul acordat, reamintind că primul obiectiv politic al PMP este crearea unui „bloc de dreapta” pentru a oferi o alternativă României.

„Sunt onorat şi, în acelaşi timp, simt această responsabilitate pe care o avem împreună de dus mai departe. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2024, un an plin de provocări, cu patru rânduri de alegeri.

Primul obiectiv este să reuşim să creăm acel bloc necesar de dreapta pentru a oferi ţării o alternativă. Şi, evident, următorul obiectiv este să revenim în Parlament cu o echipă de oameni capabili să reprezinte interesele României şi, evident, să dăm viitorul preşedinte al ţării”, a declarat, sâmbătă, Eugen Tomac.

Ionuţ Simionca a fost ales secretarul general al PMP. În plus, au fost aleși cei 29 de vicepreşedinţi ai PMP, printre care se numără: Marius Paşcan, Gheorghe Ialomiţianu, Petru Movilă, Dorel Onaca, Florian Bichir, Claudiu Palaz, Ion Ariton, Clement Negruţ, Corneliu Bichineţ, Ştefan Florescu. În conducerea PMP se regăsesc şi 11 secretari executivi.

Despre Eugen Tomac

Eugen Tomac s-a născut în sudul Basarabiei, în comuna care purta, pe vremuri, numele generalului Alexandru Averescu. La doar 16 ani, acesta a venit în București pentru a studia istoria. La doar 26 de ani, a devenit consilierul de probleme legate de românii de pretutindeni al fostului președinte al României, Traian Băsescu.

În 2012, a candidat la alegerile parlamentare, obținând 78,6% din voturi și funcția de președinte al comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților. La scurt timp, Eugen Tomac a fondat, alături de alți oameni entuziaști, Partidul Mișcarea Populară (PMP) al cărui președinte este astăzi.

În 2016, a obținut cel de-al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, trei ani mai târziu, Eugen Tomac a fost ales europarlamentar, fiind astăzi membru în Comisia de Muncă și în Comisia pentru Drepturile Omului, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al PMP.