În urma finalizării tranzacţiei şi obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operaţiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţii din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deţine 49% din acţiuni, se arată într-un comunicat al grupului Erste. 

În plus, cele două companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania şi unul dintre principalii acţionari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deţine o cotă din joint venture în baza parteneriatului său strategic cu Global Payments Inc. 

'Clienţii noştri se aşteaptă ca banca lor acceptatoare să le ofere tehnologii inovatoare, o mai bună accesibilitate a serviciilor, costuri competitive per tranzacţie şi un management al informaţiilor la cel mai înalt nivel. Unindu-ne forţele cu două companii puternice, specializate în acest domeniu, vom pune mai mult accentul pe activitatea de acceptare, iar calitatea serviciilor pe care le oferim comercianţilor din Europa Centrala şi de Est (ECE) va creşte. Tranzacţia reprezintă un pas important pentru Erste Group în ECE şi ne aşteptăm să genereze o creştere suplimentară a segmentului de plăţi', a declarat Peter Bosek, membru al conducerii executive a Erste Group. 

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul IV din 2015. Noua entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga şi va deţine birouri de vânzări în întreaga regiune ECE. 

AGERPRES