Noul contract acoperă dezvoltarea unei noi reţele LTE în trei dintre cele mai aglomerate oraşe din Japonia şi din lume, Tokyo, Osaka şi Nagoya, oraşe în care locuieşte peste jumătate din populaţia de 128 de milioane a Japoniei şi care reprezintă sursa a 70% din traficul total de voce şi date din ţară.

LTE le aduce utilizatorilor o serie de avantaje clare, de la posibilitatea de a trimite conţinut video sau de a viziona conţinut video HD online în mişcare la mai multă mobilitate, securitate îmbunătăţită şi întârzieri mai mici în transmiterea datelor prin reţea.

Până în prezent, Ericsson a încheiat 46 de contracte LTE/ EPC în 23 de ţări de pe cinci continente. Tehnologia LTE este disponibilă unui număr de 325 de milioane de utilizatori la nivel mondial, 215 milioane dintre aceştia bucurându-se de aceste servicii cu ajutorul unor reţele Ericsson.

LTE, următoarea generaţie de tehnologie pentru comunicaţii mobile, face posibil transferul rapid al unor cantităţi imense de date într-un mod eficient şi accesibil din punct de vedere al costurilor, optimizând utilizarea spectrului de frecvenţe. Cu viteze mai mari de acces la Internet şi latenţă scăzută, utilizatorii se pot bucura de o gamă largă de aplicaţii diverse, putând astfel să navigheze pe web fără întârzieri sau întreruperi, să se joace online, să utilizeze instrumente de social media sau de videoconferinţe chiar şi atunci când sunt în mişcare. LTE va putea susţine cele mai noi aplicaţii mobile de Internet care vor fi dezvoltate în viitor.

Ericsson este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de telecomunicaţii bazate pe standarde deschise şi a avut cea mai mare contribuţie la dezvoltarea specificaţiilor pentru tehnologia LTE. Ericsson deţine aproximativ 25% dintre brevetele de invenţie necesare pentru LTE, fiind astfel cel mai mare deţinător de patente pentru această tehnologie din întreaga industrie.