Equest Balkan Properties (EBP) a încasat 1,2 milioane de euro din vânzarea proiectului Modul Shopping Center din Târgovişte, în condiţiile în care compania de investiţii imobiliare a plătit în anul 2007 opt milioane de euro pentru achiziţia acestuia.

Proiectul a fost vândut în luna august firmei Anakes Investments Limited înregistrată în Cipru, reprezentată de omul de afaceri, Valentin Vişoiu, patronul grupului de firme Conarg.

„Am încasat net 1,2 milioane de euro din vânzarea proiectului din Târgovişte(…) În august compania a vândut depozitele de retail din Târgovişte pentru 4,3 milioane de euro, 2,5 milioane de euro reprezentând un credit bancar în derulare”, se arată în raportul financiar al Equest.

Modul Shopping Center are o suprafaţă de 6.530 de metri patrati, spaţiile fiind închiriate de reţelele de magazine Praktiker şi Technomarket pentru activităţi de depozitare.

Equest Balkan Properties a cumpărat proiectul în luna iulie a anului 2007, pentru opt milioane de euro, prin intermediul subsidiarei româneşti Union Properties, se arată într-un comunicat al companiei.

Deprecierea activelor a condus la rezultate slabe

Compania a avut în primul semestru pierderi înainte de taxare de 71,2 milioane de euro, faţă de un profit de 64,3 milioane de euro la finele anului trecut.

Activele din România, care reprezintă 65% din activele totale ale companiei, au fost reevaluate de către companie cu 30% sub nivelul de la sfârşitul anului trecut.

„Rezultatele slabe din prima jumătate a anului reflectă reducerea valorii de piaţă a activelor. Sectorul comercial a continuat să se deprecieze. Am luat măsuri de îmbunătăţire a lichidităţilor prin vânzarea de active şi suntem foarte atenţi să utilizăm banii obţinuţi pentru a ne îndeplini obligaţiile în timp util. Continuăm negocierile cu Bank Austria privind restructurarea creditelor pentru Moldova Mall şi Vitantis”, a declarat Charles Jillings, non-executive chairman EBP.

Investiţiile Equest în România se ridicau, la sfârşitul anului trecut, la 116 milioane de euro, valoarea proprietăţilor fiind evaluată la 147,8 milioane de euro. Equest mai deţine şi retailerul de electronice şi electrocasnice Domo, preluat de o subsidiară a fondul de investiţii Equest Investments Balkans.

Pe lângă proiectele din România, fondul deţine proprietăţi în Bulgaria, Serbia şi Macedonia, numărul total al acestora depăşind 50 de proiecte.

EBP este o compania cu investiţii în proprietăţi comerciale, de retail şi industriale din Europa de Sud-Est, în special în România, având sediul la Londra şi birouri la Sofia şi Bucureşti.

Equest mai deţine în România centrul comercial Moldova Mall din Iaşi, parcul comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti, proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafaţă totală de 11 de hectare, situat în Bucharest West Logistics Park. De asemenea, compania mai are în construcţie o parcare multi-etajată în centrul oraşului, investiţie de 16 milioane de euro.

SURSA: Mediafax