Noul coronavirus a ajuns să pună în alertă întregul glob pământesc, iar numărul de cazuri confirmate, până în prezent, a ajuns la peste 80.000, în toată lumea. De asemenea, peste 2.000 de decese au avut loc, din cauza virusului mortal.

Provenit din Wuhan, China, coronavirusul s-a extins extraordinar de repede și apar cazuri confirmate în tot mai multe țări. Situația alarmantă a determinat experții chinezi să ia măsuri împotriva epidemiei, iar în urma anumitor teste clinice au descoperit un tratament care pare să dea roade, spune agenția de presă chineză, Xinhua.

Tratamentul pentru malarie funcționează și împotriva coronavirusului

Este vorba despre tratamentul folosit, în general, pentru vindecarea malariei. Chiar și directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, Didier Raoult, a confirmat ipoteza, că acest tratament are efecte dovedite împotriva coronavirusului.

Știam deja că chlorochina era eficientă in vitro împotriva noului coronavirus și evaluarea clinică făcută în China a confirmat-o (…) În cele din urmă, această infecție ar putea fi cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare dintre toate infecțiile virale”, a explicat profesorul Raoult, specialist renumit în bolile infecțioase.

În ceea ce privește România, autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a preveni o posibilă epidemie, mai ales după ravagiile făcute de coronavirus, în Italia.