Compania E.On Gaz a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş că va disponibiliza, din luna decembrie, 247 de angajaţi la nivel naţional, potrivit agenţiei Mediafax.

Directorul coordonator al AJOFM Mureş, Reghina Fărcaş, a declarat, luni, că pentru lunile noiembrie şi decembrie s-a anunţat deja disponibilizarea colectivă a 270 de persoane care lucrează în judeţ, din domeniile extracţiei gazului metan, prelucrarea lemnului, din construcţii şi metalurgie. Fărcaş a spus că 29 dintre acestea provin de la compania E.On Gaz, care a notificat AJOFM Mureş că din luna decembrie va disponibiliza 247 de persoane la nivel naţional.

„Pentru lunile noiembrie şi decembrie avem anunţate disponibilizări colective pentru 270 de persoane, din care pentru noiembrie 84 de persoane. Acestea provin din domenii precum extracţia gazului metan, prelucrarea lemnului, din construcţii, metalurgie. La domeniul gazului metan, de la E.On Gaz, la nivel de ţară s-au anunţat disponibilizarea a 247 de persoane, din care pentru Târgu Mureş 29, începând cu luna decembrie”, a afirmat Fărcaş.

E.ON Gaz România, membră a grupului E.ON, este specializată în furnizarea gazelor naturale având un portofoliul de peste 1,4 milioane de clienţi din 20 de judeţe din partea de nord a ţării. Grupul german E.ON este acţionarul majoritar al fostelor companii de stat Electrica Moldova şi Distrigaz Nord, preluate de la stat în 2005.

SURSA: Mediafax