El a reafirmat că, în 2011, sectorul bugetar  va avea de recuperat din pierderea salarială cu 15%. Potrivit acestuia, va fi o creștere de 15% de la 1 ianuarie pentru toți bugetarii.
„Jeffrey Franks a spus că prin măsurile structurale pe care le-a luat, România are mai multă stabilitate decât alte ţări din zona euro. Mărirea TVA-ului nu a fost obiectivul Guvernului. N-a fost o plăcere pentru mine, dar a fost o necesitate determinată de decizia Curţii Constituţionale“, a declarat Emil Boc într-o emisie transmisă de Pro Tv.
El a mai afirmat faptul că numărul bugetarilor s-a redus cu 106.000, din care o parte au fost absorbiți de mediul privat, iar o parte sunt în creșterea ratei șomajului.
„Dacă noi am fi continuat politicile din 2008, România ar fi avut în 2009 un deficit de cel puţin 12%. Dacă doream să avem stabilitate, nu aveam altă soluţie. Atâta vreme cât am avut la guvernare PSD, nu am avut ce face mai mult“, a subliniat Emil Boc.
Premierul a mai spus că România își va reveni din criză mai târziu decât celelalte țări europene, deoarece am fost luați pe nepregătite de acest fenomen.
„România nu este o insulă izolată care a avut probleme economice. Şi Marea Britanie are probleme economice. Această criză economică a lovit practic toate ţările, cu mici excepţii. Criza în România a ajuns mai târziu şi ieşirea din criză va fi mai târziu. Nu a existat în Europa o ţară mai puţin pregătită să facă faţă crizei decât România“, a declarat primul ministru.
SURSA: Mediafax