Elveţia impune carantina celor care vin din aceste zone. Trebuie menționat că decizia de a include o ţară sau o zonă pe listă depinde de incidenţa din ultimele 14 zile, şi anume de numărul de noi contaminări la 100.000 de persoane înregistrate în această perioadă, conform afp.com

Mai precis, dacă incidenţa dintr-o ţară depăşeşte cu cel puţin 60 pe cea din Elveţia, ţara este introdusă pe listă.

Elveţia impune carantina celor care vin din aceste zone

În total, cinci regiuni din ţările vecine Elveţiei şi zece ţări au fost adăugate pe lista actualizată publicată miercuri de Oficiul Federal pentru Sănătate Publică din această ţară, conform sursei menționate.

În statele vecine, pe lângă PACA, pe listă figurează regiunile Emilia-Romagna şi Friuli-Venezia Giulia din Italia, Turingia din estul Germaniei şi Salzburg din Austria.

Printre ţările adăugate se numără Spania, Cipru, Liban şi Monaco. Cu toate acestea, carantina obligatorie de zece zile este ridicată joi pentru călătorii din Croaţia, Danemarca, Georgia, Luxemburg şi Serbia.

De asemenea, nerespectarea acestei măsuri poate duce la o amendă de până la 10.000 franci elveţieni, echivalentul a 9.284 euro. Un test negativ nu pune capăt carantinei.

Elveția și stocul de vaccin

Autoritățile federale din Elveția țintesc spre un număr de un milion de doze luna viitoare.

„Situația evoluează într-un mod extrem de dinamic. Este foarte posibil să avem doze suplimentare până la sfârșitul lunii februarie. Continuăm negocierile cu furnizorii”, a insistat în data de 5 ianuarie, în cadrul tradiționalului briefing de presă, vicedirectorul și șeful diviziei internaționale a Oficiului Federal de Sănătate Publică (OFSP), Nora Kronig, amintind că Elveția este printre primele țări care au semnat un contract cu Moderna, pentru o achiziție de 7,5 milioane de doze.