Raed Arafat a emis luni Ordinul pentru prelungirea măsurii de carantină în ceea ce privește comuna Ciorogârla din județul Ilfov.

Decizia a venit la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, conform procedurilor legale în vigoare.

Trebuie precizat că Cirogârla a intrat pentru prima dată în carantină zonală încă din data de 13 noiembrie 2020.

Raed Arafat a prelungit măsura de carantină

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla de marţi, de la ora 5,30, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni, în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 5, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla.

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov.

”Nu trebuie să ne dăm bătuți”

”Din păcate, situația epidemiologică din comuna noastră nu ne permite să vă dăm vești bune!

Pentru că incidența cazurilor de Coronavirus este în continuare una ridicată, Departamentul pentru Situații de Urgență Ilfov a decis PRELUNGIREA perioadei de CARANTINA ZONALA ÎNCEPÂND DE MÂINE, 19 IANUARIE – ORA 05.30, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02 FEBRUARIE, ora 05.30.

Nu trebuie să ne dăm bătuți, pentru că doar prin vigilență și rigurozitate putem să stopăm răspândirea pandemiei!

Facem apel din nou la toată lumea: respectați cu strictețe regulile stabilite de autorități!
Adeverințele de la angajator/declarațiile pe proprie răspundere rămân aceleași pe care le-ați utilizat și în ultimele șapte zile.

Aveti grijă de voi si de cei din jur!”, se arată în mesajul postat luni seară pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Ciorogârla.