Elon Musk a făcut anunțul privind lansarea Grok într-o postare pe X. El nu a oferit detalii suplimentare despre acest demers.

În luna precedentă, el a menționat că, odată ce Grok va fi finalizat în urma testelor beta, va fi disponibil pentru abonați.

Elon Musk vrea să transforme X într-o „super aplicație”

Odată cu retragerea unui număr crescut de agenții de publicitate de pe platforma de microblogging, Elon Musk a subliniat importanța reducerii dependenței companiei de publicitate. El și-a concentrat atenția asupra consolidării atractivității abonamentelor.

El intenționează să transforme X într-o „super aplicație”. Elon Musk intenționează să ofere o gamă variată de servicii abonaților săi, de la mesagerie și rețele sociale până la facilitarea plăților peer-to-peer, a spus Reuters.

Rolul aplicației xAI

Musk a introdus xAI în luna iulie ca o replică la eforturile Big Tech în domeniul inteligenței artificiale, criticându-le pentru cenzură excesivă și lipsa măsurilor adecvate de securitate.

Corporațiile tech majore, precum Microsoft și Google din cadrul grupului Alphabet, sunt angrenate într-o competiție acerbă pentru a lansa produse bazate pe inteligență artificială. Acest lucru se întâmplă după succesul chatbot-ului OpenAI, ChatGPT. El a captivat imaginația atât a companiilor, cât și a utilizatorilor la nivel global.

Musk a fost cofondatorul OpenAI în 2015, însă a părăsit consiliul companiei în 2018.

Elon Musk si X (fost Twitter)
Elon Musk lansează Grok/SURSA FOTO: Dreamstime

Detalii despre Grok oferite chiar de miliardar

Amintim că Elon Musk a prezentat detalii despre primul model de inteligență artificială generativă al startup-ului său xAI în seara de vineri, 3 noiembrie. Grok are acces în timp real la X (fosta platformă Twitter).

Inițial, acesta va fi disponibil doar pentru abonații pachetului cel mai costisitor al platformei. Miliardarul american a subliniat că „Grok beneficiază de acces în timp real la știri prin intermediul X”. Acest lucru îi conferă un avantaj major față de alte modele.

Termenul „Grok” este un cuvânt din argou. El descrie capacitatea de a înțelege în mod profund și intuitiv. Acesta a fost introdus pentru prima dată în literatura de știință-ficțiune. A apărut în romanul „Străin într-o țară străină”.

Romanul a fost scris de Robert Heinlein și a fost publicat în 1961. Este un cuvânt de origine marțiană. El semnifică o înțelegere completă a ceva, bazată pe capacitatea de a empatiza cu cineva până la punctul de a te identifica cu experiența acestuia.