Soacra Elenei Udrea, Anișoara Alexandrov, în vârstă de 59 de ani, este stabilită de ani buni în Italia. Potrivit wowbiz.ro, femeia este izolată într-un oraș din nordul țării, unde coronavirus a provocat cele mai multe victime. Mama lui Adrian Alexandrov a ales să părăsească țara natală, ca mulți alții de altfel, pentru a munci în Italia. De precizat este că, în Italia se află și cea mai mare comunitate de români.

„Eu lucrez mereu și ies afară puțin, doar când am nevoie. Nu m-a afectat, noi avem ce ne trebuie”, a declarat mama lui Adrian Alexandrov.

fara descriere

Reamintim că, epidemia de coronavirus a făcut prăpăd în Italia. Numărul de cazuri confirmate a ajuns la peste 300, iar numărul morților a ajuns la 11. Se pare că Italia este a treia cea mai afectată țară din lume, după China și Coreea de Sud.

Ambasada României de la Roma a transmis următorul mesaj, pentru românii care sunt stabiliți în Italia:

„Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste și mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că pentru a se controla propagarea contaminării trebuie să urmeze ce soliticită autoritățile italiene.

Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii”, explică George Bologan, ambasadorul României în Italia.

„Până în acest moment, nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect”, mai spune ambasadorul.