Zațul de cafea este tot ce ai nevoie pentru a avea corpul mult dorit.  Acesta protejează pielea împotriva radicalilor liberi şi reduce riscul de cancer de piele. 

Care este elementul esențial?

În afară de exfolierea uimitoare pe care o oferă zațul de cafea, acesta are o altă armă secretă pentru pielea ta: cafeina. Cafeina este un compus care se găsește din abundență în plantele de ceai și cafeaua din întreaga lume.

Majoritatea persoanelor cunosc beneficiile pe care cafeina le are asupra minții și a corpului la o ceașcă de cafea, însă sunt foarte puțini cei care cunosc beneficiile cafelei, atunci când este aplicată pe piele.

Cafeina ajută la tonifierea pielii, iar acest lucru poate duce la reducerea celulitei. Astfel, după o lună de exfoliere, de cel puțin două ori pe săpămână, textura și aspectul pielii sunt vizibil îmubunătățite.

De asemenea, atunci când este aplicata în jurul ochilor, poate minimiza aspectul de ochi umflați și de cearcăne, deoarece cofeina restricționează vasele de sânge, ceea ce reduce umflarea și inflamația. Cafeina mai are și proprietăți antirid.

Un lucru foarte important este faptul că nivelul de antioxidanţi conţinut de zaț depinde strict de felul în care a fost cafeaua preparată. Se pare că zaţul rămas în filtru este cel mai eficient, iar zaţul provenit din cafeaua fiartă la ibric are cel mai mic nivel de antioxidanţi.

Cum se folosește corect? 

Datorită multiplelor beneficii pe care le deține, cafeaua este prezentă în ritualurile excentrice ale spa-urilor de lux.

În combinație cu uleiul de cocos sau de măsline, cafeaua îți poate aduce cea mai fină piele pe care nici produsele cosmetice exfoliante nu o poate face, iar acest lucru îl poți face singură, acasă, ori de câte ori simți nevoia.

Înainte de baie, folosește fie zațul uscat de la cafeaua de dimineață, fie cel de la cafeaua de ieri, în combinație cu 3 linguri de ulei de cocos sau ulei de măsline. Elementele se amestecă și se aplică pe pielea umedă, apoi se freacăpielea de sus în jos și se lasă să acționeze cel puțin 10 minute.

De asemenea, poți folosi zaţul de cafea atât pe faţă, cât şi pe corp. În cazul în care îl vei folosi pentru ten, masajul se va face circular.

Nu uita, dacă dorești o îmbunătățire semnificativă asupra pielii, cafeaua este sursa cea mai sigură a frumuseții tale, indiferent de vârstă.

„Poți să fii fabuloasă la vârsta de 30 de ani, încântătoare la 40 de ani și irezistibilă pentru tot restul vieții”. – Coco Chanel