Fie că este cafea cu lapte, fie că este o cafea neagră, cele două sunt în preferințele oamenilor.

Puțini știu însă care este de fapt diferența dintre ele două cafele și pe care din ele trebuie să o consume o persoană care vrea să slăbească.

Nutriționistul Mihaela Bilic vine în ajutorul acestor persoane și explică ce efecte are cafeau cu lapte asupra organismului.

Nu mai avem nevoie de mâncare

Potrivit nutriționistului, persoanele care consumă cafea cu lapte nu mai au nevoie de mâncare, deoarece, aceasta ține de foame ca și o ciorbă.

„Cafeaua este un stimulent pe toate planurile: ne trezește, ne face mai atenți, ne sporește performanțele sportive, ne pune tubul digestiv la treabă și accelerează slăbitul. Spre deosebire de cafeaua neagră, care grăbește golirea stomacului, cafeaua cu lapte are un efect invers: ține stomacul plin timp de 2-3 ore, precum o ciorbă

Mulți consideră acest lucru un dezavantaj, spunând că o cafea cu lapte ar fi indigestă Termenul este nepotrivit, nu trebuie să confundăm indigestia cu un stomac plin. În realitate se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea

Prin urmare cafeaua cu lapte va avea o consistență de lapte bătut/brânză proaspătă, deci se elimină mai greu din stomac.”, a scrie pe Instagram Mihaela Bilic. 

Cafea cu lapte pentru slăbit

Pentru cei care nu pot renunța la cafea, dar își doresc slăbească, pot consuma cafea cu lapte, dar nu și altceva. Aceasta se poate savura între mese deoarece are destul de puține calorii.

„În cazul în care nu știți cum să scăpați de senzația de foame cu cat mai puține calorii, apelați la o cafea cu lapte Indiferent dacă e consumată ca mic dejun sau gustare între mese, în ceașcă sau în pahar, aveți in ea un prieten al curei de slăbire și vă aduce și o doză de energie suplimentar”. a adăugat nutriționistul.