„Colecţia de carte electronică Elefant.ro acoperă un gol pe care piaţa culturală din România îl resimte deja de câțiva ani, de la apariţia primelor dispozitive electronice de citit”, a declarat Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro.
Elefant.ro există din iunie 2010 şi se numără printre primii 3 jucători de pe piaţă, funizând cărţi, filme, jocuri, jucării ş.a.m.d. Proiectul platformei digitale a fost demarat la începutul anului 2011 prin adăugarea de eReadere,  tablete și accesorii dedicate în portofoliul de produse. Colecţia de carte electronică include cărţi ale autorilor români şi străini, titluri de ficţiune și nonficţiune publicate de cele mai bune 20 de edituri din România.
„Pe lângă accesul aproape instantaneu la cartea comandată şi posibilitatea de a stoca mii de titluri pe un dispozitiv, lectura digitală înseamnă şi un preţ mai mic pentru cumpărător. Preţurile  sunt cu 30 – 50% mai mici decât în cazul volumelor tipărite", a completat Vlad Puescu.
În proporţie de 90%, oferta Elefant.ro cuprinde cărţi electronice în format ePub, special pentru cărţi electronice, care este dinamic şi suportă modificări multiple asupra cărţii.
Premiera în România: eReader-ul Kobo Touch
Tot astăzi, Elefant.ro a lansat în premieră în România a eReader-ului Kobo Touch, complet compatibil cu toate volumele oferite pe platforma digitală.
„Oferă conectivitate WiFi, ecran touchscreen cu revoluționara tehnologie E Ink ce nu obosește ochii, plus posibilitatea de a stoca mii de titluri.
Cu un design atrăgător și în mai multe culori, Kobo va ajunge cu siguranță pe lista cadourilor de Crăciun ale multor cititori.”, a mai spus Vlad Puescu. În același timp, au fost anunțate și noile aplicații Elefant Reader dezvoltate pentru iPhone si iPad, dedicate lecturii în limba română.
Elefant.ro, prezent pe marile canale internaţionale de distribuţie
De remarcat că Elefant.ro a semnat anul acesta mai multe parteneriate cu marile canale de distribuție la nivel mondial și sute de titluri sunt disponibile pe Apple iBookstore, Barnes & Noble, Kobo, Sony Reader sau Google eBooks.
Pentru începutul anului viitor, Elefant.ro pregătește o nouă premieră, fiind în negocieri cu Amazon.com în vederea oferirii cărților digitale în limba română pe platforma Kindle Store. Posesorii de Kindle din întreaga lume vor avea posibilitatea de a cumpăra și descărca volumele electronice direct de pe dispozitivul lor. Cărţile se află în secţiunea eBooks de pe Elefant.ro(https://www.elefant.ro/ebooks) şi pot fi descărcate pe majoritatea tipurilor de eReadere existente pe piaţă. 
Pentru fiecare titlu sunt oferite informaţii detaliate despre compatibilitatea cu dispozitivele clientului şi instrucţiuni de descărcare a fișierelor. De asemenea, cititorii pot “răsfoi” cărţile şi au acces gratuit la extrase din text. Începând de luni, 14 noiembrie, utilizatorii vor putea descărca gratuit o carte electronică, la alegere. În prezent, peste 3.500 de cărţi pot fi răsfoite online.
În cadrul dezbaterii de astăzi, Oana Boca de la Polirom a povestit cum în cazul editurii pe care o reprezintă, numărul descărcărilor de cărţi electronice este de ordinul zecilor în prezent, iar 30% dintre acestea sunt înregistrate din afara României. Interesant este că topul preferinţelor este asemănător, aşa că cele mai vândute titluri au rămas aceleaşi şi în librăriile reale şi în cele virtuale. Dacă în prezent, Polirom furnizează 150 de cărţi, până la sfârşitul anului, editura şi-a propus să strângă 200 de titluri în portofoliul propriu.