Un tribunal federal din California a decis vineri că Samsung este obligat să plătească rivalilor de la Apple suma de 1,051 miliarde de dolari ca despăgubiri pentru încălcarea unor brevete.
‘Există în continuare mult prea multe variabile, inclusiv decizia finală care va f anunţată peste o lună, pentru a spune dacă va exista o interdicţie pentru Samsung privind vânzarea de telefoane Galaxy S3’, a declarat un manager de fond la o companie sud-coreeană care deţinea unul din cele mai importante pachete de acţiuni Samsung a finele lunii martie.
Acţiunile Samsung, cea mai mare companie tehnologică din lume în funcţie de venituri, au înregistrat luni o scădere de 7,7%, cea mai mare scădere înregistrată în ultimii patru ani. În schimb, volumul acţiunile tranzacţionate luni a fost dublu faţă de media zilnică din ultima săptămână.
După ce au examinat aproximativ 700 de plângeri depuse de Apple şi Samsung privind nerespectarea brevetelor, cei nouă juraţi de la tribunalul din San Jose au declarat compania sud-coreeană Samsung vinovată că a încălcat mai multe brevete depuse de Apple. Suma pe care Samsung ar trebui să o plătească este sensibil mai mică faţă de cele 2,75 miliarde de dolari solicitate de Apple, însă cu mult peste aşteptările sud-coreenilor şi figurează în topul celor mai mari penalizări aplicate vreodată pentru încălcarea drepturilor de autor.

Citește și:
Samsung pierde prima bătălie cu Apple. Trebuie să plătească despăgubiri de 1,051 mld. USD
Lupta giganților: Samsung face recurs la decizia tribunalului federal din California
IMPLICAȚIILE bătăliei pierdute de Samsung împotriva Apple
Sursa: Agerpres