Se pare că pesimistul Edwards a ieşit din hibernare. Ieri, SocGen a găzduit un eveniment intitulat „2012 : Ultimul an de durere şi dezamăgire“. Dacă vedeţi partea plină a paharului, acest eveniment ar putea însemna că SocGen este optimistă cu privire la 2013.
Dar dacă vă gândiţi că pare ciudat să îl pui pe Albert Edwards alături de cuvântul optimism în aceeaşi propoziţie, atunci aveţi dreptate. Asta pentru că Edwards se aşteaptă ca 2012 să fie un an oribil pentru economia globală. Iată ce a spune acesta : „Există probabilitatea unei aterizări forţate din partea Chinei în acest an. Este greu să te gândeşti că 2013 şi anii următori vor fi mai proşti decât acest an dacă se adevereşte aterizarea forţată a Chinei“.
Edwards avertizează că China nu mai are capacitatea financiară pentru a-şi stimula suficient economia care încetineşte rapid.
În ceea ce priveşte SUA, el consideră că riscul unei recesiuni este mare. Potrivit The Economist, Edwards a atribuit recent date puternice, precum cheltuielile de consum, ratei scăzute a depozitelor, pe care el o consideră o practică nesustenabilă.
Edwards este pesimist de ceva timp şi are tendinţa de a-şi schimba prezicerile când acestea nu se materializează. Să fie totuşi acesta anul în care Albert Edwards va avea dreptate?

SURSA: Business Insider