Citaţiile, emise de Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York, începând din august, aduce la 16 numărul total al băncilor care au fost citate în investigaţia statului, a declarat sursa.

Schneiderman şi procurorul general al statului Connecticut, George Jepsen, investighează împreună încercarea băncilor de a manipula London Interbank Offered Rate (Libor). Printre instituţiile financiare implicate în dosarul de manipulare a dobânzilor Libor se află Credit Agricole, HSBC, Deutsche Bank, JPMorgan, Barclays, UBS AG, Credit Suisse AG, Bank of Tokyo Mitsubishi, Norinchukin Bank, Rabobank, Lloyd’s Banking Group Plc, West LB AG şi Barclays, susţin sursele.

Recent, analiştii de la Morgan Stanley au estimat că băncile implicate în dosarul Libor ar putea fi obligate să plătească penalităţi şi daune în valoare de 22 miliarde de dolari.

Frederic Oudea (foto), directorul general al SocGen, declara luna trecută că banca franceză cooperează cu autorităţile SUA care investighează dosarul de manipulare a dobânzilor Libor, în timp ce continuă propriile verificări în cadrul băncii. ‘În acest stadiu al cercetărilor nu am primit nici o informare de la nici o autoritate de reglementare. Noi cooperăm cu ele’, a declarat şeful băncii franceze. Acesta a precizat că se referă în special la autorităţile din SUA care investighează dosarul de manipulare a dobânzilor Libor.

Recent, banca britanică Barclays a plătit 456 milioane de dolari autorităţilor de reglementare din SUA şi Marea Britanie pentru încercarea de a manipula London Interbank Offered Rate.

Libor este rata dobânzii pe piaţa de împrumuturi interbancare din Londra. Dobânzile Libor sunt fixate zilnic de British Bankers Association, pe baza datelor pe care le primeşte de la un grup de bănci. Libor este un indicator de referinţă pentru produse financiare în valoare de peste 350.000 de miliarde de dolari, fiind unul din cei mai urmăriţi indici din lume.
Sursa: Agerpres