Staţiunea se află pe râul Tatai, la est de Koh Kong, în partea de sud a munţilor Cardamom. Aflat la jumătatea drumului dintre Bangkok şi Phnom Penh, domeniul este o zonă curată de pădure tropicală şi mangrove de coastă, care nu este prea promovată de traseele turistice.
Ajungi aici cu o ambarcaţiune, la una din seria de platforme plutitoare din lemn. Un ponton central găzduieşte un bar, un restaurant şi o bibliotecă. Există 12 corturi safari uriaşe şi super-luxoase şi alte şase de instalat în perspectivă, cu punţi private şi şezlonguri, cu două camere şi baie proprie, televizor cu ecran plat şi DVD playere, care par puţin nepotrivite în inima junglei. Dar acesta este stilul vieţii în ”sălbăticie”.
Majoritatea turiştilor din Cambodgia se duc în capitala Phnom Penh şi mai departe spre est şi spre templele din nord. Această regiune de coastă, parte din Coridorul de Conservare Koh Kong, adăposteşte unele dintre cele mai impresionante obiective turistice naturale ale ţării. Războiul civil îndelungat i-a ţinut la distanţă pe dezvoltatori, iar potenţialul pentru ecoturism este imens, deşi planează ameninţarea construirii unor hidrocentrale.
Un fost braconier este acum ghid pentru excursii în junglă, unde se pot vedea la faţa locului fauna şi flora sălbatică şi se pot vizita sate şi plantaţii.
Sursa: Agerpres