Valoarea unui eco-voucher este de 9.000 lei. Sesiunea de înscrieri în programul pentru eco-vouchere începe joi, la ora 18:00. Bucureștenii înscriși vor primi tichete cu o valoare nominală de 9.000 lei pentru a achiziționa autoturisme noi, non-diesel, hibride sau electrice.

O premierp pentru aceasta sesiune Rabla, este reprezentată de posibilitatea bucureștenilor de a schimba un autoturism vechi pe aparate electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioara.

Înscrierile se vor efectua în aplicația PEVAUTO, prin accesarea site-ului Primariei Capitalei, secțiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”. Dupa ce s-au înregistrat 6000 de înscrieri, aplicația nu va mai permite noi înscrieri.

Un proprietar al unui autoturism uzat se poate înscrie în aplicația PEVAUTO prin completarea câmpurilor respective cu datele personale din CI/BI, precum și din talonul autoturismului uzat. În situația în care seria de șasiu nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul va fi nevoit sa încarce și cartea de identitate a autovehiculului în aplicație.

Dupa încheierea înscrierilor, vor fi acceptați în program, primii 5.000 de proprietari eligibili. Lista acestora va fi publicată pe site-ul primariei.

Proprietarii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a radia și casa autovehiculele uzate, urmând sa încarce în aplicație documentele care sa dovedească acest lucru, precum și lipsa datoriilor la stat.

Eco-voucherul va avea 3 file de câte 3.000 lei fiecare. În cazul achiziționarii bunurilor electronice și electrocasnice, persoana poate utiliza una sau mai multe file, cu mențiunea ca nu se acorda rest daca valoarea bunurilor achizi?ionate este mai mica.

Sursa: auto-bild.ro