Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, s-a declanşat în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci, s-au înregistrat 2.836 de morţi în Liberia din 6.822 de cazuri.

În Sierra Leone, OMS a înregistrat 1.169 de morţi din 5.368 de cazuri declarate, iar în Guineea, 1.142 de morţi din 1.878 de cazuri. În decurs de o săptămână, 145 de noi cazuri au fost confirmate în Guineea.

În Liberia, Organizația Mondială a Sănătății a constatat o relativă stabilizare a epidemiei cu 97 de noi cazuri. În Sierra Leone, nivelul de transmitere este considerat ca "intens", cu 421 de noi cazuri confirmate.

Bilanţul în Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat de peste 42 de zile, adică 20 de cazuri, dintre care opt mortale în Nigeria şi un caz în Senegal. Aceste două ţări au fost retrase de pe lista statelor afectate de epidemia de Ebola.

În Mali, OMS a semnalat patru cazuri, care s-au soldat toate cu moartea bolnavilor.

Bilanţul privind decesele înregistrate în rândul personalului sanitar s-a agravat, cu 320 de morţi din 564 de contaminări.

În Statele Unite, au fost înregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din ţara sa, a murit din cauza bolii.

Spania a înregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistentă care a îngrijit doi misionari infectaţi şi repatriaţi la Madrid, unde aceştia au decedat în august şi septembrie. Infirmiera s-a vindecat între timp.