Compania-mama a producatorului de aeronave Airbus a inregistrat in al doilea trimestru o scadere atat a veniturilor cat si a profitului. Cifra de afaceri a companiei a depasit usor 9,5 miliarde de dolari si a scazut cu 4% fata de aceeasi perioada din 2006, dar profitul s-a redus de peste trei ori, la 278 de milioane de dolari, informeaza CNBC.

Rezultatele companiei EADS sunt in contrast cu cele ale rivalului Airbus, Boeing, care a anuntat miercuri cele mai bune rezultate din ultimii 3 ani si jumatate, profitul companiei americane depasind un miliard de dolari. 

Airbus, detinuta de EADS, a inregistrat in al doilea trimestru venituri de 6,28 miliarde de euro si un profit de 88 de milioane de euro, in scadere cu 7%, respectiv cu 89% fata de aceeasi perioada din 2006.

Producatorul de aeronave a inregistrat pierderi din cauza unor greseli tehnice si manageriale, care au intarziat lansarea aeronavei A380 cu 2 ani si au necesitat o schimbare a design-ului modelului A350 XWB. Astfel, modelul A350 va fi livrat incepand din 2013 in timp de Boeing 787 va ajunge la companiile aeriene incepand cu 2007.

Airbus a lansat un program de restructurare in primul trimestru prin care va elimina 10.000 de locuri de munca pe durata a patru ani, si va inchide sau vinde anumite fabrici.

Sursa: CNBC