Deși ponderea motoarelor ICE care funcționează pe combustibili alternativi a rămas constantă, electrificarea vehiculelor este în creștere, arată raportul privind perspectivele pieței globale a grupului de propulsii 2021, potrivit Businesswire.

Declin total pentru maşinile diesel

Indiferent de tipul de propulsie, accentul principal se pune pe reducerea emisiilor și îmbunătățirea economiei de combustibil. Aceasta va continua să fie cea mai rapidă tendință de creștere pe termen scurt-mediu a vehiculelor electrice (BEV, FCEV și PHEV).

În încercarea de a reduce dependența de combustibilii fosili și a crește utilizarea energiei regenerabile, provocarea rămâne furnizarea variabilă de energie regenerabilă și stocarea acesteia.

Vehiculele electrice, maşinile viitorului

În timp ce vehiculele electrice cu baterie oferă o soluție pentru stocarea excesului de energie din rețea și furnizarea acesteia înapoi, utilizarea combustibililor sintetici oferă o altă metodă de stocare a energiei regenerabile. Această formă de stocare a energiei permite utilizarea metodelor de producție, stocare și distribuție existente, asigurând în același timp o mobilitate neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, subliniază raporrtul.

Dar, concluzionează raportul, în ciuda interesului mare al mass-media și al interesului public pentru mașinile electrice, ICE va continua să fie principalul motor principal, cel puțin câteva decenii.