Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că Ordonanţa Militară nr 7, ce a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, prevede inclusiv faptul că personalul Gărzii Forestiere, al MAI şi al MApN vor participa la acţiuni de control pentru a preveni infracţiunile silvice.

„La solicitarea domnului ministru al mediului, apelor şi pădurilor, domnul Costel Alexe, am introdus în ordonanţa militară un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă, în sensul că personalul Gărzilor Forestiere teritoriale şi judeţene sau cu atribuţii de control sau de pază pe linie silvică vor participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe toate drumurile publice – din zona de competenţă, evident – împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţii şi controalelor specifice pe linie de control silvic. Am stabilit cu domnul ministru următorul lucru: controalele specifice se vor face în punctele de control existente, în funcţie de personalul disponibil, la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuţii de control şi de pază pe linie silvică”, a precizat Vela la sediul MAI.

USR, scrisoare deschisă președintelui și premierului pentru stoparea tăierilor de păduri

De menționat că, la 1 aprilie, parlamentarii USR au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi ministrului Mediului, Costel Alexe pentru a stopa tăierile de păduri în perioada stării de urgenţă.

Dispuneți STOPAREA tăierilor de păduri pe perioada stării de urgență! Nu lăsați hoții de lemne să profite de pe urma epidemiei de coronavirus. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de plămânii verzi ai acestei țări! Pentru situații excepționale avem nevoie de decizii excepționale”, se arată în scrisoarea celor de la USR.