Vineri, 7 ianuarie, Karen Andrews, ministrul Afacerilor Interne din Australia, a negat orice speculație care susține că Novak Djokovic este „ţinut captiv” în Australia.

„Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia, este liber să plece în orice moment în care doreşte să facă acest lucru, iar Forţa de frontieră va facilita acest lucru”, a spus Karen Andrews pentru ABC.

Novak Djokovic, într-un hotel de detenție pentru imigranți

În noaptea de joi, 6 ianuarie, jucătorul de tenis a stat într-un hotel de detenţie pentru imigranţi din Melbourne, potrivit agenţiei DPA.

Întrebată despre situația actuală a lui Novak Djokovic, Karen Andrews a citat „abordarea pe mai multe niveluri” a verificărilor intrărilor în Australia. Acesta a explicat că tuturor oamenilor li se poate solicita să furnizeze documente oficiale care demonstrează că sunt eligibili pentru a intra pe teritoriul țării.

De asemenea, ministrul australian a informat că autoritățile de la graniță cercetează vizele a alți doi jucători de tenis nevaccinaţi împotriva COVID-19, care au ajuns în țară pentru a concura la Australian Open.

În contextul tensionat actual, vineri, 7 ianuarie, Jelena, soţia lui Novak Djokovic, a postat un mesaj cu ocazia Crăciunului „pe stil vechi”. Acesta a susțiut că şi-ar fi dorit să fie împreună cu soţul său.

Jelena Djokovic a spus că respiră adânc ca să se calmeze şi să găsească recunoştinţă şi înţelegere în acest moment pentru tot ce se întâmplă. Ea a ținut să sublinieze că singura lege pe care ar trebui cu toţii să o respectăm dincolo de orice frontieră este iubirea şi respectul pentru altă fiinţă umană.

Jelena Djokovic, mesaj de Crăciun pe stil vechi

„Este Crăciunul astăzi pentru noi, urările mele sunt ca toată lumea să fie sănătoasă, fericită, în siguranţă şi împreună cu familia. Ne dorim să fim cu toţii împreună astăzi, dar consolarea mea este că cel puţin suntem sănătoşi. Şi vom creşte din această experienţă.

Vă mulţumesc, dragi oameni din toată lumea pentru că v-aţi folosit vocea pentru a-i transmite afecţiune soţului meu. Respir adânc ca să mă calmez şi să găsesc recunoştinţă (şi înţelegere) în acest moment pentru tot ce se întâmplă.

Singura lege pe care ar trebui cu toţii să o respectăm dincolo de orice frontieră este Iubirea şi respectul pentru altă fiinţă umană. Iubirea şi iertarea nu sunt niciodată o greşeală, ci sunt o forţă”, a scris Jelena Djokovic într-un mesaj postat pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)