În prezent, Simona Halep se află în Australia, acolo unde va participa la Australian Open (17-30 ianuarie), primul turneu de Grand Slam din 2022. Acum, aceasta se pregătește de debutul turneului de la Melbourne.

Într-un interviu de excepție, Simona Halep a răspuns la câteva dintre curiozităților fanilor și concurenților ei. Sportiva a vorbit despre obiectivele sale pentru noul an, dar și despre posibila ei retragere din tenis.

„În timpul antrenamentelor sunt foarte bună, câștig seturi. Mă antrenez mai mult decât ar fi normal. Stau două ore pe teren, ceea ce în trecut era greu. În această etapă văd tenisul diferit. Mă bucur mai mult și sunt mai relaxată. Nu mai pun presiune pe mine și vreau să fie așa și în timpul meciurilor”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, obiectiv pentru 2022: „Vreau să revin în Top 10 WTA”

Când a fost întrebată ce ar înseamna pentru ea „succesul” în 2022, sportiva a răspuns ferm că revenirea în Top 10 WTA este scopul ei principal acum. Aceasta a explicat că este extrem de motivată și că se bucură de susținerea familiei și a soțului ei.

„Să revin în Top 10 WTA. Acesta este principalul obiectiv. De fapt, e singurul. Restul va fi un bonus. Dar mă concentrez pe revenirea în Top 10. Vreau să văd cât de bună pot fi și să văd cât mai pot câștiga. Sunt motivată să dau tot ce am mai bun în fiecare zi.

Mă bucur de tenis, de competiții. Vreau mai mult de la mine. Și sunt motivată și de faptul că am o echipă bună și oameni buni lângă mine. Trebuie să lucrez mai mult din punct de vedere fizic. Anul trecut, din cauza accidentărilor, nu am putut lucra așa mult.”, a spus aceasta.

Simona Halep, despre retragerea din tenis și despre concurența din 2022

Nu este un secret pentru nimeni faptul că Simona Halep este căsătorită, însă puține persoane știu că aceasta glumea anterior că este „bătrână” la 30 de ani. În acea perioadă, sportiva informa publicul că ar intenționa să se retragă din tenis, însă noul an a făcut-o să-și schimbe perspectiva.

„Mă gândeam că sunt aproape de final, dar după pregătirea din presezon și având în vedere cum mă simt acum, simt că mai pot juca câțiva ani. Soțul mă sprijină, la fel și familia. Echipa spune că sunt suficient de bună pentru a concura în continuare. Deci încă nu mă gândesc la retragere. Vreau să mă bucur de tenis și să dau tot ce am mai bun.”, a spus aceasta.

Întrebată ce părere are despre concurența actuală din tenis, Simona Halep a explicat că, în prezent, domeniul este plin de tineri, care au șanse mari de succes. Însă aceasta nu este speriată de noii ei adversari și speră cu optimism să facă față provocărilor.

„E diferită față de acum 5 ani. Este mai deschisă și sunt mai multe tinere, care au puterea de a câștiga turneele importante. Este foarte greu de fiecare dată, indiferent dacă joci în turul 1, turul 2 sau în semifinale. Dar e lun lucru bun pentru tenis. Anul acesta va fi interesant și abia aștept să văd dacă pot face față.”, a spus Simona Halep pentru wtatennis.com.