Zeci de firme participă sâmbătă la Târgul de Cariere IT. Cele 60 de firme prezente la târg sunt pregătite cu salarii care să mulţumească pe cât mai mulţi, de la începători la experimentaţi, sistemul de bonificaţii fiind gândit pentru a răspunde fiecăruia conform nivelului de cunoştinţe.

Cei mai căutaţi programatori sunt cei specializaţi în limbajele Java şi PHP, dar şi dezvoltatori pentru sistemele de operare IOS şi Android.

„Participă peste 60 de companii, printre care şi start-up-uri, care oferă posturi pentru entry-level, dar şi pentru mid-level sau senior, limbajele de programare căutate fiind Java, PHP. De asemenea, se caută şi dezvoltatori pentru sistemele de operare IOS şi Android. Sunt companii care oferă salarii cuprinse, în medie, între 500 şi 1.500 de euro, în funcţie de experienţă”, a spus PR Manager-ul târgului, Alina Agafiţei, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentantului unei companii care recrutează angajaţi pentru domeniul IT, suma de 500 de euro este o limită sub care nu se poate coborî, iar un angajat cu experienţă poate ajunge şi la un salariu de 4.000 de euro.

„O persoană care a terminat o facultate tehnică şi vine la un interviu, nu discută să se angajeze sub un salariu de 500 de euro net. Asemenea salarii se pot oferi mai ales celor care vorbesc o limbă străină. Iar un angajat cu experienţă, la nivel senior, poate ajunge până la 4.000 de euro”, a afirmat Raluca Vârtopean, reprezentant al unei companii de recrutări.

În municipiul Cluj-Napoca funcţionează 1.400 de firme în domeniul IT, majoritatea mici şi mijlocii, acestea având aproximativ 20.000 de angajaţi.

Târgul de Cariere IT are loc vineri şi sâmbătă la BT Arena din Cluj-Napoca.