Durere fără margini în România! Tragedia de sâmbătă din judeţul Braşov, din comuna Ungra, a mai făcut o victimă.

Toate cele trei fetiţe spălate pe cap cu Tomoxan, împotriva păduchilor, au murit

Şi cea de-a treia fetiţă, cea care a fost dusă la spital în stare gravă, a încetat din viaţă, în noaptea de duminică spre luni.

Vă reamintim că cele trei fetiţe, în vârstă de 7, 8 şi 9 ani, ar fi fost spălate pe cap de către mama lor cu Tomoxan, o substanţă toxică antiparazitară, pentru a le scăpa de păduchi. Această substanţă se foloseşte la deparazitarea externă a oilor şi nu este menită în niciun fel uzului uman.

Două dintre fete au murit sâmbătă, medicii ajunşi la faţă locului nemaiputând face nimic pentru ele, în timp ce a treia fetiţă a fost dusă de urgenţă la Spitalul din Târgu Mureş, cu elicopterul.

Întreaga comunitate ajută la organizarea înmormântării

Acum, Primăria din Ungra, alături de întreaga comunitate, a făcut pregătirile pentru dureroasa înmormântare, spune primarul Silviu Şchiopu. Trupul neînsufleţit al fetiţei care a murit în spital nu a ajuns încă înapoi în sat, relatează Antena 3.

Bunica celor trei fetiţe este şi ea internată în spital, la Braşov, însă se simte mai bine, mai spune primarul. Femeia a folosit şi ea aceeaşi substanţă toxică, Tomoxan, pentru a se spăla pe cap.

Tatăl este disperat în urma a ceea ce s-a întâmplat şi ar fi ameninţat că se va spânzura, potrivit brasov.net.

Poliţia i-a luat deja la audieri pe ambii părinţi, în încercarea de a afla ce s-a întâmplat, de fapt, sâmbătă.

Primarul nu înţelege cum s-a putut ajunge la această tragedie

Edilul se arată şocat că această tragedie a putut avea loc, având în vedere că Tomoxan este o substanţă foarte toxică pentru oameni şi nu ar fi trebuit folosită în acest scop.

“Nu au cumpărat substanţa, nu au primit-o de nicăieri. Sunt o familie nevoiaşă, muncitoare, (…) au găsit substanţa pe undeva.

Pentru deparazitarea oilor se diluează un litru de soluţie în 1.000 de litri de apă”, a declarat Silviu Şchiopu.

“Au venit părinţii cu copiii în braţe. Copiii erau în stop cardio-respirator. Faptul că au fost în mediu închis, iar copiii erau cu părul ud, îmbibat în soluţie, a contat enorm, din păcate”, spune şi Elena Năpar, de la Ambulanţa Rupea.

Sursa foto: Dreamstime