Tragedie, sâmbătă, într-o comună din judeţul Braşov! Două fetiţe au murit, în timp ce un al treilea copil, dar şi mama şi bunica acestora, au ajuns la spital.

Ar fi băut cu toţii o substanţă toxică

Internvenţia a avut loc în comuna Ungra, unde trei copii, cu vârste de 7, 8 şi 9 ani, au fost găsiţi inconştienţi, în stop cardio-respirator.

Primele date indică faptul că aceştia ar fi băut Tomoxan, o substanţă toxică antiparazitară, folosită la spălatul oilor. Mama şi bunica copiilor s-au intoxicat şi ele, fiind transportate la spital.

Medicii au încercat să le resusciteze pe două dintre fetiţe, însă nu le-au putut salva

Din păcate, două fete de 7 şi 9 ani nu au mai putut fi salvate. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la faţa locului, medicii s-au văzut nevoiţi să declare decesul, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, potrivit news.ro.

Cel de-al treilea copil a fost preluat de un elicopter pentru a fi transportat la Spitalul din Târgu Mureş.

„De asemenea, mama şi bunica copiilor prezintă simptome de intoxicaţie. Bunica este în stare gravă şi va fi transportată de către echipajul SMURD la Spitalul Judeţean Braşov”, a mai transmis ISU Braşov.

Mama copiilor a fost transportată la Spitalul Rupea.

În prezent, anchetatorii încearcă să stabilească cum s-au intoxicat membrii acestei familii.

Primarul comunei spune că mama şi-ar fi spălat copiii pe cap cu Tomoxan pentru a-i scăpa de păduchi

„Mama celor trei minore, le-a spălat cu substanţa Tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi Tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a declarat primarul comunei Ungra, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Dreamstime