„Proprietatea este localizată într-o zonă dens populată, la doar 15 minute de mers cu mașina de centrul orașului, ceea ce oferă multiple oportunități de reconversie. Revetas se va concentra pe elaborarea unei strategii integrate de repoziționare a proprietății, fapt ce nu exclude opțiunea unei reconversii”, a declarat Radu Boitan, directorul de investiţii al Revetas.

Spaţiul de la etajul centrului comercial a avut mereu un grad mai mare de neocupare din cauza retailerilor care s-au retras, motiv pentru care scenariul transformării acestuia în spaţii de birouri a venit ca o soluţie pentru proprietari încă din 2016, potrivit informaţiilor Capital.

Revetas a mai menţionat că decizia luată vine ca reacție atât la schimbările consistente survenite  în mediul micro şi macro de retail, cât și la impactul comerțului on-line asupra comportamentului de cumpărare din întreaga industrie. Odată cu anunţul investitorului, francezii de la Carrefour au anunţat că vor închide hipermarketul din Vitantis în data de 15 ianuarie. Acesta este primul Carrefour închis în Bucureşti. Revetas a mai anunţat că va închide gradual galeria comercială în primul trimestru din 2018. Totuşi, unităţile Praktiker, Casa Rusu şi Diego, separate de Vitantis, dar parte din acelaşi centru, vor continua să funcţioneze.Centrului comercial este amplasat lângă târgul de maşini din cartierul Vitan.

CITITI SI Primul Carrefour din București care se închide

„Revetas a explorat un portofoliu extins de oportunități privind restructurarea Vitantis, fiind dedicat ideii de augmentare a potențialului acestuia, remodelarea integrală și repoziționarea pe piață fiind singurele soluții viabile, capabile sa ofere o valoare sustenabilă pe termen lung”, a explicat Vlad Dragoescu, administratorul societății Vitantis SRL.

Revetas Capital, fond specializat în achiziţia şi restructurarea activelor imobiliare „distressed“, a cumpărat mallul din Vitan în mai 2014 pentru circa 26 mil. euro, echivalentul unui credit restructurat pe care UniCredit Bank Vienna l-a oferit fondului de investiţii Equest Balkan Properties. Recent, Revetas şi fondul american de investiţii Cerberus Capital au plătit 169,2 mil. euro pentu achiziţia complexului hotelier Radisson din centrul Bucureştiului de la Elbit Imaging.

Fondul de investiţii care administrează acum mallul Vitantis dispune de un capital de 300 mil. euro, iar România, Polonia şi Cehia au prioritate la investiţii din această sumă. Fondurile Revetas au o durată de zece ani, iar cel care deţine Vitantis are ca dată de închidere anul 2024, perioadă după care, dacă durata s-a de viaţă nu este extinsă, urmează vânzarea activelor acumulate.

Centrul comercial Vitantis a fost inaugurat în septembrie 2008 şi are o suprafaţă închiriabilă de peste 36.000 mp.