Un prim pas în poziționarea regională a fost marcat de deschiderea biroului Dumagas la Istanbul, la finalul trimestrului trei din 2014.

Din luna octombrie, 60 de noi camioane MAN și 25 de semiremorci Schmitz vor completa cele 415 unități proprii de transport, în urma unei investiții de 4,8 milioane euro. 80 de locuri de muncă se vor adăuga, ceea ce va aduce echipa Dumagas la 650 de persoane. Camioanele MAN Euro 6 vor fi utilizate pentru tran¬sport pe distanțe lungi și sunt dotate cu pachetul EfficientLine pentru reducerea consumului de carburant și cu sisteme telematice de control și poziționare prin GPS.

Tot ca parte a repoziționării strategice a Dumagas, managementul general a fost preluat de Mircea Vlah, anterior Director General Adjunct.

Mandatul lui Mircea Vlah se concentrează pe creșterea veniturilor, revenirea pe profit și implementarea proceselor de excelență operațională în activitatea de transport internațional și domestic.

“Avem o bază solidă, Dumagas este în topul transportatorilor români și are șansa de a se consolida ca unul dintre cei mai mari jucători regionali. Vreau să fim nu numai mari, ci și foarte buni, astfel că investim 5,2 milioane de euro, per total, atât în echipamente, cât și în pregătirea oamenilor“, declară Mircea Vlah, CEO al Dumagas Transport SA.

“Peste 32.000 de ore de training sunt bugetate anual pentru pregătirea personalului. Investițiile vor fi direcționate și către achiziția de soft-uri performante de urmărire a camioanelor. Valoarea acestor investiții pentru eficientizarea activității de transport rutier vor continua într-un ritm susținut în următorii 3 ani prin reînnoirea și mărirea flotei de camioane” – menționează Mircea Vlah.

Conform studiilor recente piața poate fi caracterizată de dinamism în acest an, cu o evoluție asemănătoare celei din 2013, când per ansamblu firmele de transport rutier de mărfuri au obținut o cifră de afaceri totală de 26,6 miliarde lei, în creștere cu 8% față de 2012. (studiu Coface – septembrie 2014)

Dumagas execută peste 65.000 de transporturi anual, cu o capacitate totală de peste 800.000 de tone/an, pentru clienți din numeroase industrii: FMCG, retail, auto, construcții, mobilă și prelucrarea lemnului, producția și prelucrarea metalului. Cele mai frecvente destinații sunt Turcia, Germania, Italia, Franța, Anglia, Belgia, Olanda, Polonia, Cehia, Ungaria.

Dumagas Transport SA activează din 1996 având o experiență de peste 18 ani în furnizarea de soluții de transport, logistică, depozitare și distribuție. Compania este deținută de fondul de investiții Bancroft Private Equity cu o participație de 100%. Dumagas are în prezent o flotă de 415 camioane cu prelată, dube frigorifice, transportoare de mașini, cisterne alimentare și cisterne pentru transport GPL.

Noul CEO al Dumagas are o experiență de peste 10 ani în industria de transport și logistică, în cadrul unor companii multinaționale specializate cum sunt Danzas, Expeditors International și DHL. A parcurs toate etapele evoluției profesionale în domeniu, de la Trainee, la Director Regional, Director de Marketing și Vânzări și respectiv Director General Adjunct. A coordonat echipe internaționale, a avut contact direct cu piețe regionale și internaționale. Are un Master în Economie la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și a fost intern în cadrul Universității Johann Woflgang Goethe din Frankfurt am Main.