Fondatorul Microsoft tocmai a luat titlul de cel mai bogat om din lume, învingându-l pe fondatorul Amazon Jeff Bezos. Conform Bloomberg, Gates are o avere de 110 miliarde de dolari în timp ce Bezos are aproximativ 109 miliarde de dolari.

Bill Gates a mai deținut acest titlu și înainte, prima dată în 1995, când avea o avere de „doar” 12,9 miliarde de dolari.

În ultimii ani, Gates s-a concentrat mai mult pe filantropie, spre deosebire de a obține mai mulți bani, dar banii au continuat să vină oricum. Gates a vândut acțiuni Microsoft către Fundația sa „Bill and Melinda Gates” în valoare de aproximativ 35 de miliarde de dolari. Totuși, miliardarul deține un număr mare de acțiuni Microsoft, iar stocul este în creștere. În 22 iunie, acțiunile Microsoft erau evaluate la 136 USD, iar acum stau puțin sub 150 de dolari.

Jeff Bezos a încasat câteva lovituri financiare în acest an, cel mai „scandalos” fiind renumitul său divorț care l-a costat scump (35 de miliarde de dolari) cu fosta sa soție, Mackenzie Bezos. Acum, Gates s-a așezat din nou pe tron ca cel mai bogat om din lume, dar își petrece timpul cu devotament pentru a face bine pentru ceilalți.