Specializat in proiecte imobiliare fara concurenta, Dubaiul lanseaza o noua provocare: o copie a orasului francez Lyon, in mijlocul desertului, sub numele de «Lyon-Dubaï City».

Dupa hoteluri inalte si insule in forma de palmieri sau chiar mapamond, a venit vremea pentru ceva mai „serios”. Buti Saïd Al-Ghandi, presedintele Emirates Investment and development (Emivest), s-a indragostit imediat de orasul Lyon si a decis ca, la intoarcerea in tara, sa construiasca un nou Lyon, evident in parteneriat cu primaria orasului francez.

Provocarea este deosebita, mai ales ca se incearca recrerea unui oras tipic frantuzesc, insa la 45 de grade Celsius, in desert. Cu toate acestea, proiectul va demara in toamna acestui an si se va intinde pe o perioada de 4 ani. Din „meniu”: o unviersitate franceza, care va atrage pana la 3.000 de studenti in 10 ani, un centru sportiv «OL Academy», realizat de cei care au construit si actualul l’Olympique lyonnais, o scoala de servicii hoteliere si un muzeu al tesaturilor.

Intre Lyon si Dubai va exista o legatura aeriana directa, ce va fi consemnata si in urma semnarii unui contract intre camerele de comert ale celor doua orase, spre finele acestei saptamani.

Data: 1 mai 2008

Sursa: Le Figaro