Coresi Shopping Center va fi situat pe fosta platformă industrială Tractorul. Construcția centrului comercial va începe anul acesta și se va desfășura pe 24 ha din totalul de 100 ha pe care Immochan le-a achiziționat. Proiectul va cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 mp – cel mai mare din Transilvania – un centru commercial de 25.000 mp închiriabili și o parcare cu 3.000 de locuri. Compania va investi 55-60 mil. euro în dezvoltarea primei faze a mall-ului din Brașov, a cărui livrare este programată pentru finalul anului 2013.   Această fază este similară cu proiectul gândit de echipa Centtera, care deţinea fosta fabrică braşoveană prin intermediul firmei Flavus Investiţii. Acţionarii fondului, care au cumpărat fabrica la licitaţie în 2007 pentru 77 mil. euro, au decis să se retragă din proiect chiar dacă aveau 75% din mall preînchiriat, iar împrumutul bancar era asigurat.
Centerra Capital Partners, administrat de Victor Fadaneaux şi Silviu Savin şi partener exclusiv al fondului de hedging Cheyne Capital, a investit de la achiziţia platformei la licitaţie circa 15 mil. euro din fonduri proprii în reabilitarea a 30.000 mp de spaţii de birouri şi industriale existente pe fosta platformă braşoveană şi în realizarea proiectului arhitectural al zonei comerciale care face parte din prima etapă a proiectului Coresi, înscris iniţial într-un plan investiţional de 150 mil. euro.
DTZ este consultantul a mai mult de 500 de centre comerciale în Europa, totalizând peste 10 milioane mp închiriabili. În România, DTZ Echinox are un portofoliu de zece proiecte exclusive și co-exclusive ce cumulează peste 400.000 mp închiriabili: MegaMall, Colosseum, Cocor Store etc. DTZ Echinox oferă și servicii de property management unui portofoliu de 163.000 mp de centre comerciale și parcuri de retail. În 2011, echipa de retail a DTZ Echinox a închiriat peste 40.000 mp unor retaileri locali și internaționali.

Citeşte şi Reţetă franceză la Tractorul Braşov: Un mall la jumătate din preţul iniţial şi locuinţe ieftine