Femeia care a căzut, sâmbătă seară, din Brâna Mare a Morarului din masivul Bucegi, dar şi bărbatul care o însoţea şi care a cerut ajutorul salvamontiştilor au fost găsiţi decedaţi de către echipele de intervenţie.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, salvatorii montani au ajuns la locul accidentului unde au găsit două persoane decedate.

„Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, precizează sursa citată.

Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă seară pentru recuperarea unei turiste care a căzut de la înălţime din Brâna Mare a Morarului.

Acțiunea salvamontiștilor este una dificilă

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, este vorba despre o alpinistă care a căzut către Valea Cerbului, ajutorul salvatorilor montani fiind solicitat de coechipierul acesteia.

Se pare că, înainte de sosirea echipelor de intervenţie, bărbatul ar fi încercat să ajungă la femeie şi a căzut, cei doi fiind găsiţi decedaţi.

Acţiunea salvamontiştilor este foarte dificilă din cauza întunericului, a temperaturilor scăzute, a terenului acoperit cu gheaţă şi acumulări de zăpadă.

„Acțiune deosebit de dificilă, aflată în desfășurare, în Bucegi. Un apel 112, recepționat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, ne anunța că o alpinista a căzut din Brana Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului.

O echipă de prim răspuns, formată din 3 salvatori montani, se deplasează spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei si a acorda primul ajutor medical, dacă este cazul. Echipa de sprijin, formată din 8 salvatori montani, va veni în ajutorul primei echipe, asigurând transportul victimei și recuperarea celui ce a anunțat accidentul”, mai transmit salvamontiștii.