Cel mai bun competitor de la concursul Ninja Warrior, care a fost difuzat de PRO TV, a avut parte de un sfârșit tragic. Braşoveanul George Mariș, în vârstă de 32 de ani, a murit miercuri dimineaţă încercând să-şi ia zborul cu o parapantă rapidă, de pe vârful Caraiman, scrie stirileprotv.ro.

George Mariș care practica speed flying a decedat, miercuri, după ce a căzut de la înălţime în zona Brânei Caraimanului, victima urmând să fie coborâtă de pe munte de salvamontişti.

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa la ora 8, în jurul orei 8, că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut pe stâncă practic câteva sute de metri, nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu de la Salvamont Buşteni.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvatorii din cadrul formaţiilor Buşteni şi Prahova au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui parapantist care s-a accidentat după ce a căzut de la înălţime.

Salvamontiştii care au ajuns la locul accidentului au constatat însă că victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

„Din păcate, persoana ce practica speed flying a fost găsită decedată de către salvatorii montani, în zona Brânei Caraimanului. Victima va fi evacuată pe cale terestră din munte”, se precizează pe pagina Salvamont Prahova.

Un număr de 16 salvamontişti din cadrul formaţiilor Buşteni, Prahova şi Azuga lucrează pentru extragerea victimei din masiv. Trupul neînsufleţit va fi preluat de Serviciul de Medicină Legală.

Conform celor de la Salvamont Buşteni, parapantistul a încercat să îşi ia zborul de pe Vârful Caraiman, dar a căzut câteva sute de metri pe un vâlcel spre Valea Caraimanului.

„Un sport sport de mare mare risc. Piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă. Bănuiesc, adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, e un om de munte şi cunoştea pericolele”, au mai spus cei de la salvamont potrivit sursei citate.

Românii l-au cunoscut pe George Mariș odată cu difuzarea concursului Ninja Warrior de la PRO TV. În urmă cu doi ani, acesta i-a uluit pe telespectatori cu calităţile sale atletice, dar mai ales prin stăpânirea de sine şi modestia sa.