Parlamentarii cer modificarea art. 32 din Codul Rutier privind semnalizarea rutieră. Cei ce vor beneficia de această modificare sunt serviciile publice Salvamont, Salvaspeo înfințate de autoritățile publice județene și locale.

Astfel, se are în vedere încluderea acestor servicii în rândul structurilor care au dreptul de a utiliza mijloace speciale de avertizare luminoasă și sonoră în scopul de a facilita promtitudinea intervențiilor derulate și sporirea șanselor de supraviețuire și recuperare a victimelor accidentelor în care aceste servicii sunt abilitate să intervină.

Așadar, alineatul (2) al articolului 32, litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

,,b) pentru lumina albastră a autovehiculelor aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Agenției Naționale de Administrație Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, serviciilor publice: Salvamont, Salvaspeo organizate de către consiliile județene sau locale, Ministerului Apărării Naționale, care însoțesc coloane militare, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență”

Propunerea are mari sanșe să se aprobe de Plen, aceasta fiind deja semnată de 42 de parlamentari, majoritatea de la PNL.