"Măsurile pe care le-am luat vineri le-am luat foarte repede şi au fost doar măsuri care priveau Ministerul Afacerilor Interne, acum va trebui să discutăm şi cu colegii de la Finanţe să ne asigurăm că programul lor va fi acelaşi cu cel al nostru", a spus Tudorache, după ce i s-a atras atenţia că ghişeele Trezoreriei se deschid la ora 08,30, în timp ce ale MAI funcţionează de la 7,00, iar oamenii nu au putut să plătească taxele aferente actelor auto.

Ministrul Afacerilor Interne a efectuat luni o vizită inopinată la Direcţia pentru eliberarea permiselor şi înmatricularea vehiculelor din Pipera, pentru a verifica cum sunt implementate măsurile anunţate vineri pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

"Ceea ce voiam să văd, în primul rând, este dacă toate ghişeele sunt în lucru, sunt deschise şi acesta e deja un lucru foarte bun. Este important şi că programul va merge până la 9,00 seara. (…) Începând de azi sper, încet-încet, să intrăm în normalitate", a spus Tudorache.

El a precizat că personalul instruit sâmbătă şi duminică va asigura partea de ghişeu, unde nu este nevoie de o specializare "ieşită din comun".

"Oricum, de acum plănuiesc să trec cam în fiecare zi, dacă pot", a afirmat Tudorache.

Ministrul de Interne a anunţat vineri că DRPCIV va lucra de luni în două schimburi, între orele 7,00 şi 21,00, iar tot de luni va funcţiona un sistem de programări online şi vor fi şi ghişee separate pentru acestea.

El a dispus alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, ca soluţie temporară, prin detaşarea unor lucrători MAI din aparatul central, care au fost instruiţi în weekend.

"Tot din 28 noiembrie, se va trece la un sistem de programare online pentru Bucureşti şi Ilfov, există un astfel de sistem în câteva judeţe din ţară. (…) Am discutat cu prefectul de la Suceava, unde acest sistem este deja implementat şi pe care îl poate pune la dispoziţia prefecturilor Bucureşti şi Ilfov gratuit", preciza Tudorache vineri.

Pentru aceste programări vor exista ghişee dedicate, astfel încât să nu se suprapună cu cei care îşi iau programarea de la aparatele instalate în cadrul direcţiei.

O altă măsură pentru eliminarea cozilor anunţată vineri de ministru a fost aceea privind mutarea Direcţiei Generale de Paşapoarte într-un spaţiu special amenajat într-un mall, ceea ce va duce la eliberarea mai multor ghişee de la sediul din Pipera, iar programul lucrătorilor de acolo va reveni la normal. Agerpres